عصر توریسم: معاون مدیركل دفتر حفاظت سازمان جنگل ها بابیان اینكه احیا و بازسازی معادن متروكه به شكل سابق خود در دستور كار است، كفت: معادن متروكه گرمسار قطب گردشگری نمك درمانی كشور می شوند.
امیر مسعود جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینكه بحث احیا و بازسازی معادن یكی از موضوعاتی است كه در سنوات اخیر به سبب تخریب هایی كه به منابع طبیعی وارد می كند، توجهات زیادی را به خود جلب كرده است، اظهار داشت: عمده معادن رهاشده اند و فكری به حال آنها نمی گردد طی سه چهارساله گذشته تجمیع افكار زیادی صورت گرفت تا بتوانیم با برنامه ریزی مناسب معادنی كه عمر بهره برداری آنها به اتمام رسیده و متروكه شده را به حالت طبیعی خود بازگردانیم.
وی بابیان اینكه در بعضی معادن نظیر نمك عملاً پوشش گیاهی در آن مستقر نمی گردد، افزود: با عنایت به اینكه معدن نمك گرمسار درگذشته باز پوشش گیاهی چندانی نداشت بدین سبب برای بازسازی منطقه به شكل اولیه خودش بحث گردشگری این معدن را به صورت جد دنبال می نماییم.
معاون مدیركل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور ضمن بیان اینكه با هماهنگی های صورت گرفته و پیدا شدن سرمایه گذار، معدن نمك گرمسار كاملاً خاصیت و پتانسیل راه اندازی منطقه گردشگری را دارد، اظهار داشت: با عنایت به مفید بودن نمك برای بیماران تنفسی می توان معدن نمك گرمسار را بعنوان مكانی برای تفریح و نمك درمانی معرفی نمود كه كار اجرایی آن آغاز و تا دو سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
جلالی بابیان اینكه پروژه گردشگری معدن نمك گرمسار بعنوان طرح الگویی در كشور معرفی می شود، اشاره كرد: سال ۹۷ به همه استان های كشور تكلیف كردیم كه برای دو الی پنج معدن متروكه برنامه احیا و بازسازی داشته باشند و بازدید از این معادن در دستور كار قرار دارد چونكه معتقدیم می توان معادن متروكه را برای كاهش اثرات سو زیست محیطی به حالت اولیه خود بازگرداند و از طرف دیگر از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده نمود.
وی با ابراز اینكه برنامه بازدید از طرح گردشگری زیرزمینی واقع در آرادان باز در دستور كار است، اظهار داشت: با هماهنگی كه منابع طبیعی و سرمایه گذار بخش خصوصی انجام داده است، منطقه گردشگری مناسبی برای آینده كشور میگردد بدین سبب دولت دست بخش خصوصی را باز گذاشت تا این عرصه ها را به اصل خودش بازگردانند.