به گزارش عصر توریسم یك هفته از آغاز ثبت نام مشاغل فاقد بیمه در سامانه «كارا» برای دریافت تسهیلات حمایتی كرونا می گذرد اما هنوز جمع بزرگی از این مشاغل كه شامل ۱۲ هزار راهنمای گردشگری، ۲ هزار فعال بومگردی و حدود ۳۰ هزار هنرمند صنایع دستی می شود، موفق نشده اند در سامانه وزارت كار ثبت نام كنند.
به گزارش عصر توریسم به نقل از ایسنا، بیشتر این مشاغل که با شیوع کرونا بیکار شده اند و پیشبینی می شود با محدود شدن سفرها بیکاری بلندمدت تری را به نسبت سایر مشاغل تجربه کنند، از ۱۶ تیرماه هنوز موفق به ثبت اطلاعات در سامانه کارا نشده اند. پیامی که بیشتر آنها دریافت کرده اند این بوده است: «کد ملی شما واجد شرایط نیست».
پیگیرهای ایسنا منتج به این شد که اطلاعات گروه فاقد بیمه در این سامانه بدرستی ثبت نشده بود و داده های مربوط به کدملی و شماره تماس ها معتبر نبود. معاونت گردشگری هم از روز پنجشنبه به اصلاح این اطلاعات برآمد و به مشاغل گردشگری اطلاع داد که برای ثبت نام در سامانه کارا تا روز شنبه (۲۱ تیرماه) منتظر بمانند. اما دسترسی محدود فعالان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی تا لحظه مخابره این گزارش، کماکان ادامه داشت. بیشتر راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی همچنان این پیام را از سامانه کارا دریافت می کنند که «کد ملی شما واجد شرایط نیست». بعضی از هنرمندان صنایع دستی هم به ایسنا اطلاع دادند که معاونت صنایع دستی لیستی از اطلاعات ۲۸ هزار هنرمند را به وزارت کار برای دریافت تسهیلات حمایتی کرونا داده است که تعداد اسامی تکراری در آن قابل توجه بوده، درحالی که نام بعضی از هنرمندان در این لیست از قلم افتاده است. همینطور گفته می شود اسامی برخی هنرمندان که بیمه قالیبافان را دارند در این لیست ثبت نشده است.
راهنمایان و هنرمندانی که بیمه دارند هم برای ثبت اطلاعات خود در گزینه «خویش فرما» با مشکل مواجهند. این گزینه مختص مشاغلی است که بیمه اختیاری دارند درحالی که بیمه راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی از نوع الزامی است، برای همین این گروه در ثبت اطلاعات با مشکل رو به رو شده اند.
فعالان این حوزه همینطور پرسیده اند چرا اسامی راهنمایان گردشگری، بومگردی ها و هنرمندان صنایع دستی را وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وزارت کار داده که به شائبه از قلم افتادن برخی اسامی از این لیست، دامن زده شود. منصوری ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال ـ اما در پاسخ به این پرسش گفته که برای شناسایی مشاغل فاقد بیمه با وزارتخانه ها و دستگاه های مربوطه همچون صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، راه و شهرسازی، کشور، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، تعاون، فنی و حرفه ای و بهزیستی کشور، هماهنگی لازم صورت گرفته که بیشتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده اند و تابحال برای ۵۸۰ هزار نفر از آنها پیامک ارسال شده است.
محمد شریعتمداری ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ هم بعد از آن که گزارشی از نارسایی ها و نقصها سامانه کارا دریافت کرده، گفته که همه دستگاه های اجرایی باید خویش را متولی ارتباط با مخاطبانشان بدانند. هر دستگاه برای ثبت نام مراجعان به سامانه کارا و دریافت تسهیلات ویژه کرونایی باید در ظرف زمانی مشخص به مخاطبان خود اطلاع رسانی کند.
وزیر کار پاسخگویی به شکایات گزارش شده از سامانه کارا را ضروری دانسته و تاکید کرده است: کسانی که در سامانه کارا با مشکلاتی مواجه می شوند باید هرچه سریع تر در جریان حل مشکل خود قرار بگیرند و مسئله رفع مشکل مغایرت کدملی و شماره کارگاهی و… باید در دستور کار قرار بگیرد.
شریعتمداری این سخنان را روز یکشنبه (۲۲ تیرماه) در سومین نشست «کمیته راهبری اجرای دستورالعمل اعطای تسهیلات ویژه کرونا» بیان کرد اما بنا بر گفته های راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایع دستی، مشکلات این سامانه کماکان ادامه دارد و بسیاری هنوز موفق نشدهاند اطلاعات و تقاضای وام خویش را ثبت کنند.
مهلت ثبت نام مشاغل فاقد بیمه که از حدود یک هفته پیش شروع شده بود، یک هفته دیگر تمام می شود. هرچند که وزیر کار پیشنهاد کرده این زمان تمدید شود. تسهیلاتی که برای این گروه از مشاغل درنظر گرفته شده شش میلیون تومان با نرخ ۱۲ درصد است.
دستهها: توریسم