عصر توریسم: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درحالی برگزاری نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران را خوب و موفق ارزیابی کرده که استاندار تهران گفته است رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی درباره تجمع و تخلف این نمایشگاه بررسی لازم را انجام می دهند و اساسا با متخلفین برخورد خواهد شد.
به گزارش عصر توریسم به نقل از ایسنا، برگزاری نمایشگاه امسال گردشگری و تبلیغ و تشویق به مسافرت، در شرایطی که تکلیف سفر در کشور خصوصاً در تعطیلات نوروزی معین نمی باشد، مخالفانی داشت؛ در نمایشگاه امسال کشورهای خارجی غایب بودند و عملا عنوان بین المللی آن زیر سوال بود. هتل ها و آژانس ها که هر سال فضایی از این نمایشگاه را به خود اختصاص می دادند، امسال به سبب بلاتکلیفی سفر و ادامه برخی محدودیت های کرونا، حضور پررنگی نداشتند و اغلب غایب بودند. فضای نمایشگاه نیز کوچک تر از هر سال بود و اداره های کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها و شهرداری ها همچون حاضران اصلی نمایشگاه امسال محسوب می شدند که تعدادی از آنها هم نسبت به نتیجه این نمایشگاه و سفرهای نوروزی مردد بودند.
با وجود این، برخی موافق برگزاری چنین نمایشگاهی بودند؛ چونکه همانند علی اصفر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معتقدند باید «نشان دهیم بخش گردشگری کشور هنوز زنده و پویا است.»
مونسان در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفته بود شیوع ویروس کرونا تا کنون ۲۲ هزار میلیارد تومان به صنعت گردشگری ایران خسارت وارد کرده اما این بخش هنوز از پا ننشسته و زمین گیر نشده است.
او همزمان با اختتام چهاردهمین نمایشگاه گردشگری تهران که با سی و چهارمین نمایشگاه صنایع دستی ادغام شده بود، عملکرد این نمایشگاه را مثبت و موفق ارزیابی کرد.
بنا بر مصاحبه ای که روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از علی اصغر مونسان منتشر نموده، آمده است: در ساعات پایانی روز آخر نمایشگاه پس از سفری که با هیأت ونزوئلایی داشتم، فرصت شد تا از نمایشگاه بازدید کنم و انصافاً نمایشگاهی که در وضعیت کرونا برگزار کردیم، نمایشگاه بسیار خوبی از کار درآمد. دیدارها و صحبت هایی که با غرفه دارها داشتیم نشان از موفقیت نمایشگاه داشت.
او اضافه کرد: ارتباط بسیار خوبی بین استان های مختلف، آژانس ها و مجموعه های گردشگری به وجود آمده که امیدوارم با رعایت مردم بتوانیم ایام نوروز خوبی به لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی داشته باشیم. تقاضای ما این است تا زمان موعد، مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نمایند تا به امید خدا بتوانیم نوروز خوبی داشته باشیم.
مونسان همین طور اظهار داشت: در این نمایشگاه غرفه های صنایع دستی نیز بسیار پویا بودند و امید دارم که آنها هم توانسته باشند پس از مدت ها فروش خوبی داشته باشند. ساعات پایانی روز آخر نمایشگاه تعداد بازدیدکنندگان قابل توجه است.
مدیر شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی که مجری نمایشگاه امسال بود، اظهار کرده مجوز برگزاری این نمایشگاه را از ستاد ملی کرونا گرفته است. با این وجود ازدحام جمعیت در زمان افتتاح این نمایشگاه سبب شد استاندار تهران، هرچند با تاخیر واکنش نشان دهد. انوشیروان محسنی بندپی گفته که در مورد تجمع و برخی تخلفات در رعایت پروتکل بهداشتی در نمایشگاه گردشگری اعلام شده که روسای دانشگاه های علوم پزشکی بررسی لازم را انجام دهند. اساسا با متخلفین این نمایشگاه برخورد خواهد شد.
قبل تر استاندار تهران اصرار کرد بود در استان تهران نباید تجمعی شکل بگیرد و هیچ یک از اصناف و اتحادیه ها حتی حق برگزاری انتخابات سراسری ندارند. در همین راستا امسال نمایشگاه بهاره برگزار نخواهد شد و شهروندان نیز در روزهای پایانی سال ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی نباید برای خرید سبب شکل گیری تجمع بشوند.
اتاق اصناف ایران نیز اوایل بهمن ماه در اطلاعیه ای اعلام نموده بود که مجوز برگزاری نمایشگاه های تخصصی در مناطق زرد و نارنجی با شرایط مشخص صادر شده، اما برگزاری نمایشگاه بهاره ممنوعست.
قبل از آن، محمدجواد قنبری، سرپرست معاونت نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی اظهار داشته بود: با هماهنگی های صورت گرفته با ستاد ملی کرونا و موافقت وزارت بهداشت نمایشگاه های تخصصی در مناطق زرد و نارنجی برگزار می گردد.
این درحالی است که نمایشگاه گردشگری بیشتر از آن که رویکرد تخصصی داشته باشد، در ظاهر جنبه مردمی دارد و در طول برگزاری این دوره نیز ورود عموم مردم بدون محدودیت بود. مقامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با آن که گفته بودند برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در این نمایشگاه از حضور گروه های نوازنده و سیاه چادرها که اغلب محل توزیع مواد خوراکی بودند و پرطرفدارترین بخش هر سال شناخته می شدند، ممانعت خواهد شد، اما امسال گروه های نوازنده حضور داشتند و نمایشگاه را پرسر و صدا کرده بودند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه که قرار بود به صورتی سفر ایمن و هوشمند را تبلیغ کند، درباره سفرهای نوروزی نیز گفته است: با ستاد ملی مقابله با کرونا و همین طور کمیته امنیتی اجتماعی وزارت کشور با حضور دستگاه های مختلف، توافقاتی کردیم. در ستاد با حضور رئیس جمهوری توضیحات ارائه شده تصویب گردید. بدین سبب امیدوارم در همان چارچوبی که توافق کردیم، بتوانیم نوروز را برگزار نماییم و شاهد رعایت کامل پروتکل های بهداشتی باشیم و بتوانیم سفر هوشمندانه و سالم را تحقق ببخشیم.
با وجود آن که مقامات این وزارتخانه بارها از توافق با ستاد ملی کرونا برای برقراری قسمتی از سفرها در تعطیلات نوروز سخن گفته اند، اما علیرضا رئیسی، سخنگوی این ستاد در تازه ترین اظهارنظر درباره سفرهای نوروزی گفته است: باتوجه به این که پیک بعدی بیماری ممکنست در فروردین ماه رخ دهد سفرها می تواند پیک را بسیار شعله ور کند. باتوجه به شرایط فعلی بیماری و افت پروتکل های بهداشتی به نظر من سفرهای نوروز حدودا منتفی است، مگر این که در دو تا سه هفته آتی رعایت پروتکل ها افزایش یابد و تعداد شهرهای آبی خیلی زیاد شود.
او اظهار کرده است: متاسفانه تعداد شهرهای آبی روزبه روز در حال کاهش است. البته در هر حال ما برمبنای محدودیت هوشمند عمل می نماییم و اجازه نخواهیم داد کسی به شهر قرمز یا نارنجی یا شهرهای زرد مسافرپذیر وارد شود. باید در مورد سفرها واقع نگر بود. البته که می دانیم مردم تحت فشار هستند و برخی سه عید است که سفر نرفته اند، عید سال ۱۳۹۸ که سیل آمد، عید سال قبل و امسال هم درگیر کرونا و ویروس جهش یافته هستیم و با این شرایط بعید است بتوانیم پیشنهادات مطرح شده در ستاد در مورد سفرهای هوشمند و سلامت را تصویب نماییم.
معاون وزارت بهداشت برای همین به مردم سفارش کرده است: فعلا مبادرت به رزرو بلیت هواپیما، قطار و… برای نوروز ۱۴۰۰ نکنید، چون ما در یک جنگ غیرقابل پیش بینی با ویروس هستیم و تا زمانی که واکسیناسیون کافی انجام نشود، هر لحظه منتظر یک تغییر رفتار و جهش عجیب از طرف ویروس هستیم.
منبع: عصر توریسم