علاقه مندان سفر امسال برای رزرو سفرهای نوروزی عجله نداشته باشند؛ برای اینکه هنوز مشخص نشده در صورت ممنوعیت سفر، چه بر سر هزینه های رزرو هواپیما و هتل می آید.
خبرنگار گردشگری که روز و شب در حال پیگیری و خواندن اخبار مربوط سفر در نوروز ۱۴۰۰ هست هنوز نمی داند امسال می توان به سفر رفت یا نه؟ چه برسد به مردم. دولت به سبب لطمه های چند هزار میلیارد تومانی صنایع گردشگری در طول این مدت، موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا را برای انجام سفر البته مشروط را گرفت؛ اما اخبار ناشی از شیوع افزایش شیوع ویروس کرونا در ایران می تواند خبر ناراحت کننده ای برای سفرهای نوروز باشد.
مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حالی باتوجه به شرایط فعلی سفرهای نوروز را منتفی اعلام نمودند و از مردم خواستند برای نوروز سفر نکنند که رزرو هتل و پرواز هواپیما امکان پذیر است.
حرمت الله رفیعی رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هواپیمایی و جهان گردی با اشاره به شیوع ویروس کرونا از سال قبل اظهار داشت: در سال پیش بخشنامه از طرف معاونت گردشکری صادر شد در خصوص این که باید مبالغ که از طرف مردم به تاسیسات گردشگری و آژانس های مسافرتی و گردشگری بمنظور رزرو پرداخت شده بود، بدون کسر هزینه ای باز گردانده شود.
وی اظهار داشت: در آن زمان بسیاری آژانس ها هزینه های مختلفی همچون ستاندن ویزا و خرید بلیط هواپیما یا رزرو هزینه هتل های خارجی را پرداخت کرده بودند؛ که آنها (خارجی ها) حاضر به بازپرداخت آن نبودند و در نتیجه مجبور به پرداخت ضرر گزافی شدند.
رفیعی افزود: امسال نیز بخشنامه ای انتشار یافته در خصوص این که امکان بازگشت هزینه مسافران در صورت ممنوعیت سفر در دوره شیوع ویروس کرونا وجود ندارد و مسافران باید این خسارات خودشان بدهند.
نیازمند تصمیمی واحد و منطقی برای مسافرت های ایام عید هستیم و این شرایط نامشخص سبب ضرر بیشتر حتی به نسبت سالهای گذشته به گردشگری کشور می شود.
رفیعی اجرائی شدن دو مدل مورد نظر معاونت گردشگری را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: درسفرهای هوشمند که مشخص می شود مسافر از چه مسیری و در کجا اقامت می کند این روش می تواند برای گردشکری مفید باشد ولی به نظر نمی رسد اجرا شود.
وی افزود: سفرهای انفرادی و بدون در نظر گرفتن اقامتگاه های مطمئن از یکسو به ضرر گردشگری و از طرف دیگر به انتشار بیشتر ویروس کرونا منجر می شود.
امسال هزینه رزرو هتل در صورت لغو برگردانده نمی شود
جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتل داران کشور با اشاره به اینکه هنوز وزارت بهداشت سفر را ممنوع اعلام نکرده است، اظهار داشت: مردم حدود یک سال است که سفر نرفتند و برخی افراد در هر شرایطی به سفر می روند. اساسا ممنوعیت سفر و تعطیل کردن هتل ها ممکن و صلاح نیست.
زیرا در آن شرایط اقامتگاه های که نظارتی بروی آنها نیست آغاز به فعالیت می نمایند و چون نظارتی برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی ندارند ممکنست مکانی برای انتشار بیشتر ویروس کرونا شود.
حمزه زاده با اشاره به اینکه کمک و تسهیلات دولت نتوانست مشکلی از هتل داران رفع کند، افزود: صاحبان هتل در دوره شیوع ویروس کرونا حدود ۵۰ میلیارد تومان ضرر کردند.
وی با اشاره به بازپرداخت هزینه رزرو هتل از طرف هتل داران اظهار داشت: سال قبل برمبنای بخش نامه هتل داران مجبور شدند هزینه لغو رزرو را بدون کسر مبلغی به مسافران پس دهند که ضرر زیادی بر آنها بود برای اینکه بسیاری هتل داران این مبالغ را هزینه حقوق کارمندان یا بازسازی و دیگر خرج های هتل کرده بودند و مجبور شدند برای بازپرداخت آن زیر قرض بروند.
حمزه زاده اضافه کرد: امسال مانند سال قبل نخواهد بود و در صورت کنسلی ها، هزینه مبلغی به مسافران بازپرداخت نخواهد شد. هزینه لغو یا کنسلی هتل ها مطابق دستورالعملی خواهد بود که سال ها قبل تدوین و اجرا می شد.