به گزارش عصر توریسم مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان اظهار داشت: 95 درصد از اقامت های گردشگران در نوروز 1400 در چهار شهرستان اصفهان، کاشان، خور و بیابانک و نطنز ثبت شده است.
فریدون الله یاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: در تعطیلات نوروز امسال حدود ۱۲۰ هزار اقامت گردشگران در اقامتگاه های مُجاز و زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی استان ثبت گردید که بیشتر آنها در شهرستان های اصفهان، کاشان، خور و بیابانک و نطنز بوده است.
واحدهای اقامتی مجاز در نوروز ۱۴۰۰ شامل هتل، اقامتگاه سنتی، بومگردی، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، مجتمع گردشگری و خانه مسافر است.
وی با اعلان اینکه در سایر شهرستان های استان اصفهان آمار چندانی از اقامت گردشگران در نوروز ۱۴۰۰ ثبت نشد، گفت: ۷۲ درصد اقامت ها در شهرستان اصفهان، ۱۲ درصد در کاشان و ۵.۵ درصد در نطنز بود.
الله یاری ضریب اِشغال هتل ها در نوروز ۱۴۰۰ در استان اصفهان را کمتر از ۳۰ درصد اعلام نمود و اظهار داشت: با وجود شرایط و محدودیت های ناشی از انتشار ویروس کرونا، موضوع گردشگری در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ در این خطه به خوبی مدیریت شد و بخش های گردشگری توانستند فعالیت نسبی و مختصری با رعایت شیوه نامه های بهداشتی داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان با تاکید بر اینکه باید بین گردشگری و مسافرت تفاوت قائل بود، اشاره کرد: گردشگری ایمن از زمانی که وزارتخانه های میراث فرهنگی با بهداشت تفاهم نامه سفر هوشمند را امضا کردند در کشور تعریف و مورد پیگیری قرار|گرفت و اماکن گردشگری و اقامتی موظف به رعایت شیوه نامه های بهداشتی شدند.
وی با اعلان اینکه تجربه نشان داد که گردشگری منافاتی با بحث سلامت و رعایت شیوه نامه های بهداشتی ندارد به شرط آنکه مسافرت از گردشگری تفکیک شود، اضافه کرد: اگر امسال آمار اقامت گردشگران و تردد جاده ای در اصفهان را باهم مقایسه نماییم می بینیم که تعداد زیادی خودرو وارد استان شد اما در شبکه گردشگری ثبت نشده است برای اینکه بیشتر آنها به دوستان یا خویشاوندان خود سر زدند یا به خانه ها یا ویلاهای خصوصی رفتند.
به گزارش اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای اصفهان، ۱۷ میلیون و ۲۴۵ هزار دستگاه وسیله نقلیه از ۲۵ اسفند سال قبل تا ۱۳ فروردین امسال در جاده های این استان تردد کردند.
اللهیاری اشاره کرد: اگر بین “گردشگری برنامه ریزی شده” و “مسافرت بدون برنامه و نظارت” تفکیک قائل شویم، گردشگری می تواند خدمات خودرا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی ارائه کند.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان به وضعیت رنگ بندی شهرستان ها نیز اشاره و افزود: برمبنای نقشه رنگ بندی استان در ۲ هفته اخیر، برخی شهرستان ها که سهم چندانی در آمار گردشگران و اقامت ها نداشتند تغییر رنگ دادند که همچون عوامل آن می توان به سفرهای زیادی که به آن مناطق و خارج از شبکه گردشگری انجام شد، اشاره نمود.
به گفته وی، ۹۵ درصد اقامت گردشگران در چهار شهرستانی بود که تا روز یازدهم فروردین امسال زرد و آبی بودند و در حدود ۱۰ روز تغییر رنگ نداشتند اما برخی شهرستان ها که آمار گردشگری چندانی نداشتند، سریع تغییر رنگ یافتند.
الله یاری با اشاره به اینکه اقامتگاه های گردشگری مجاز به استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت خود بودند، اشاره کرد: سایر اقامتگاه ها در نوروز ۱۴۰۰ از شبکه پذیرش گردشگری خارج شدند و در ۲ هفته گذشته حدود ۹۰ خانه استیجاری که بر مغایر با قانون مبادرت به اسکان مسافران کردند، شناسایی و پلمب شدند.
وی به فعالیت ۴۰ تیم نظارتی میراث فرهنگی و گردشگری در سطح استان در نوروز ۱۴۰۰ اشاره و افزود: در ۲ هفته گذشته حدود سه هزار بازدید از اقامتگاه ها و اماکن گردشگری انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان همین طور به یک میلیون و ۱۲۶ هزار بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری استان در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ اشاره نمود و اظهار داشت: ۲۹۵ هزار بازدید از جاذبه های تاریخی و فرهنگی و سایر بازدیدها از جاذبه های طبیعی و تفریحی بوده است.
استان اصفهان با پنج میلیون نفر جمعیت بعنوان قطب گردشگری جهان و ایران، بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از میان آنها افزون بر یک هزار و ۸۰۰ اثر ثبت ملی شدند.
هفت اثر از آثار تاریخی اصفهان به اسامی میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به اسامی وزوان، مزدآباد و مون به ثبت جهانی رسیده و کانون توجه توریستهای داخلی و خارجی است.
اصفهان حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه بومگردی، ۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ خانه مسافر و ۲۳۰ مهمانپذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد.
بخش گردشگری این استان در دوران شیوع ویروس کرونا متحمل خسارت مالی حداقل چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی شده است.

منبع: