به گزارش عصر توریسم معاون گردشگری کشور با بیان اینکه طبق پیشبینی های صورت گرفته در آینده نزدیک مقاصد مختلف گردشگری جهان با رویکرد پاسپورت واکسن، مرزهای خویش را به سمت گردشگران بین المللی باز خواهند کرد؛ اظهار داشت: در صدد همکاری با بخش های ذی صلاح هستیم تا امکان بهره گیری از این فرصت را مهیا نماییم.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ولی تیموری در تبیین اقدامات و برنامه های جاری حوزه گردشگری اظهار داشت: به دنبال دریافت مصوبه فعالیت واحدهای گردشگری و فعالان این حوزه از ستاد ملی کرونا در قبل از تعطیلات نوروزی و کوشش برای روشن نگاه داشتن چراغ کسب وکارهای این حوزه بعنوان اقدامی موثر، وارد نیمه دوم فروردین ماه و ایام پیک کرونا و سپس ماه مبارک رمضان شدیم که قبل از این هم زمان رکود این حوزه به شمار می آمده است. در نتیجه با استمرار فعالیت در فضای حاکم به وجود آمده به جهت شدت انتشار ویروس کرونا شامل محدودیت ها و سختگیری های موجود برنامه های معاونت در دو بخش بصورت همزمان مورد پیگیری قرار گرفت.
بخش نخست در وضعیت اعمال شده سختگیری های بیش از پیش، تمرکز بر استمرار حمایت های دولتی از کسب وکارها و فعالان گردشگری بوده است. بر این اساس طبق تلاش ها و پیگیری های بسیار انجام شده، صنعت گردشگری در کنار ۴ رسته شغلی صدمه دیده از بحران انتشار ویروس کرونا شامل مشاغل مربوط به حمل و نقل، ورزش و هنر و سینما که لزوم بر استمرار حمایت داشت؛ قرار گرفت. این در حالیست که قبل از این گردشگری در گروه گسترده تر ۱۴ رسته شغلی قرار داشت و این ارتقا، امکان و اجبار کسب حمایت های بیشتر را سبب شد.
وی اظهار داشت: بر این اساس سعی کردیم تا کمیته های تخصصی ستاد ملی مدیریت کرونا و بخش های تصمیم ساز در این عرصه را بمنظور دریافت حمایت های بیشتر و استمرار پشتیبانی ها متقاعد نماییم.
تیموری اضافه کرد: بدین جهت بسته حمایتی تلفیقی جدید مشتمل بر دو بخش مشترک اشتغال محور و بنگاه محور برای کسب وکارهای حوزه گردشگری در کارگروه بررسی آثار اقتصادی کرونا تنظیم شد و بخش هایی همچون حمایت های بانکی، مالیاتی و بیمه ای مربوط به کسب وکارهای حوزه گردشگری را پوشش داد.
تیموری اشاره کرد: در بخش بانکی با تصویب دستورالعمل مربوطه مواردی نظیر امهال تسهیلات فعالان گردشگری تا آخر شهریورماه اجرائی شده و تلاش نموده ایم که هیچ نوع جریمه و سودی هم به امهال صورت گرفته تعلق نگیرد. از سویی دیگر در بخش بانکی رفع سوءاثر چک برگشتی و هم ادامه پرداخت تسهیلات ۱۲ درصد در دستور کار قرار گرفت تا هم متقاضیان جدید و هم افرادی که پرونده شان نزد بانک بوده است و روند آن متوقف شده بود؛ از این امکان بهره مند شوند. همین طور بخش دیگر هم شامل بخشش جرایم مالیاتی بوده است که امهال پرداخت آن بعد از تصویب نهایی، در بازه سه تا شش ماه محقق خواهد شد.
معاون گردشگری تصریح کرد: همین طور در بخش بیمه ای بسته حمایتی جدید مذکور امهال حق بیمه سهم کارفرمایی هم در دستور کار قرار گرفته است؛ بدین جهت اعطای یارانه حق بیمه برای بنگاه های بالای ۱۰ نفر اشتغال و عرضه یارانه دستمزد برای بنگاه های کمتر از ۱۰ نفر اشتغال، پیش بینی شده است. این در حالیست که در کنار بحث های سه گانه بانکی، بیمه ای و مالیاتی اقداماتی نظیر تمدید مجوزها و بخشودگی اجاره بهای اماکن اجاره ای تحت تملک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم محقق شده است. اینها مواردی به شمار می آید که در قالب بسته تلفیقی آماده شده است و به زودی پیرو برگزاری جلسه ستاد کرونا در هفته پیش رو، ابلاغ و اجرائی می شود.
معاون گردشگری همین طور بخش دوم اقدامات جاری حوزه گردشگری را کوشش برای بهره مندی از فرصت بازگشایی مرزها با پذیرش گردشگران واکسینه شده اعلام نمود و اظهار داشت: هم اکنون رایزنی ها برای بازگشایی ها در ابعاد داخلی و بین المللی را آغاز نموده ایم. همچون یکی از عناوینی که به شدت پیگیر آن هستیم و در کمیته های مختلف دنبال کننده آن بوده ایم؛ اجازه ورود به اتباع کشورهایی است که واکسینه شده اند و به صورتی تهدید و نگرانی برای جامعه ایرانی ایجاد نمی کنند. این پیشنهاد ازطریق مکاتبه با وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و شخص رئیس جمهور انجام شده است.
وی اشاره کرد: پیش بینی ما این است که در آینده نزدیک مقاصد مختلف گردشگری جهان همچون اتحادیه اروپا با رویکرد پاسپورت واکسن، درهای کشورهای خویش را به سمت گردشگران بین المللی باز خواهند کرد و ما هم باید از جریان حاکم، امکان بهره لازم را فراهم نماییم.
مبحث در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون کرونا ویژه فعالان گردشگری هم بوسیله دو مسیر وزارت بهداشت و شرکت های تولیدکننده واکسن داخلی در حال پیگیری است که این اقدام هم می تواند بعنوان فعالیتی موثر در آماده سازی بستر لازم برای پذیرش توریستهای خارجی موثر واقع شود.
تیموری اشاره کرد: در کنار اقدامات مذکور تلاش نموده ایم تا با اطلاع رسانی و آموزش به فعالان و واحدهای گردشگری بمنظور رعایت شیوه نامه های بهداشتی امکان تحقق سفرهای هوشمند را سبب شویم. به این منظور انجام کارهای گردشگری در داخل کشور بصورت محدود و برنامه ریزی شده با رعایت پروتکل ها ادامه دارد.
معاون گردشگری همین طور در تشریح بخش های دیگری از اقدامات و برنامه های کنونی این حوزه اظهار نمود: در کنار اقدامات صورت گرفته، یک سری الزامات و اقدامات را هم به تبع شروع سال جدید در دستور کار داشته ایم که برنامه ریزی و تأمین بودجه برای به انتها رساندن پروژه های ملی در دست اقدام همانند برنامه ملی توسعه گردشگری، برند ملی گردشگری، حساب های اقماری گردشگری و نظام جامع آموزشی را با در نظر گرفتن نزدیک شدن به انتها دولت و رعایت زمان بندی نهایی در دستور کار قرار داده ایم.
تیموری همین طور تلفیق دو معاونت گردشگری و سرمایه گذاری وزارت و تغییرات اعمال شده در چارت حوزه گردشگری را هم یکی دیگر از اقدامات بنیادین و کارشناسی طی دو ماه گذشته بیان کرد و اظهار داشت: ممزوج شدن دو بخش معاونت گردشگری و معاونت سرمایه گذاری وزارت به سبب خلاهای قانونی، نبود مدیریت واحد و یکپارچه و افزایش تمرکز انجام گرفت تا به تبع آن در ساختار چارت جدید امکان همپوشانی گسترده همه ابعاد و زوایای صنعت گردشگری کشور محقق شود.
معاون گردشگری با اشاره به این که بمنظور اعمال و فراهم آوردن زمینه اجرائی تغییرات مذکور تلاش ها و ساعت ها اقدام کارشناسی صورت گرفته است؛ تصریح کرد: با این نگاه شرح وظایف، تقسیم کار، چارت سازمانی جدید برای معاونت گردشگری ترسیم و دفاع شد. مدیران مربوطه هم با در نظر گرفتن ظرفیت ها و امکانات موجود برنامه های خویش را عرضه و نهایتا نیروهای این دو حوزه در معاونت گردشگری مستقر شدند و در قالب و ساختار جدید کار خویش را شروع کردند. نهادینه کردن چارت جدید مبحث مهمی بوده تا خلاها طبق چارچوب های حقوقی هماهنگ شود و در قالب یک بخش متمرکز همه کارهای حوزه گردشگری در بخش سخت افزاری و نرم افزای به سمت جلو حرکت نماید.
تیموری همین طور در آخر از استمرار فعالیت جاری حوزه گردشگری باوجود شرایط بحران کرونا آگاهی داد و اظهار داشت: تلاش بمنظور برگزاری تورهای آشناسازی ضابطه مند و رایزنی با کشورهای هدف گردشگری با برگزاری کمیته های فنی، بخش دیگری از امور جاری و مهم معاونت گردشگری به شمار می آید که برگزاری تورآشناسازی برای فعالان و افراد موثر در گردشگری روسیه و اجرای وبینارهای اخیر با کشورهایی همچون گرجستان، ارمنستان، آذربایجان و ایتالیا نمونه هایی از آن به شمار می آید.
منبع: asretourism.ir