عصر توریسم: تونس و سریلانکا برای ازسرگیری روابط گردشگری با ایران اعلام آمادگی کردند.
حرمت الله رفیعی ـ رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ در دیدار جداگانه ای که با سفیر جدید تونس در تهران و وزیر انرژی سریلانکا در مسافرت اخیرش به ایران داشته است، به ایسنا اظهار داشت: سفیر انرژی سریلانکا اخیرا سفری به ایران داشت که از بخش خصوصی گردشگری ایران نیز دعوت شد تا درباره توسعه همکاریهای دوجانبه گردشگری بین ایران و سریلانکا گفت و گو شود.
او اضافه کرد: رابطه گردشگری ایران با سریلانکا کاملا یک طرفه است، سریلانکا بیشتر مقصد گردشگران ایرانی است و ما از این کشور گردشگر نداریم، چون در سلیقه و هدف سفر آنها نبوده ایم، اما در دیدار با وزیر انرژی سریلانکا که به نمایندگی از دولت این کشور به ایران سفر کرده بود، درخواست کردیم روابط دوسویه ای بین دو کشور برقرار شود که قرار شد در دیدار با بخش گردشگری سریلانکا این برنامه را جدی تر پیگیری نماییم.
رفیعی بیان نمود: البته معتقدم گردشگری خروجی هم می تواند چرخ گردشگری ایران را به حرکت درآورد، برخلاف آن چه مسؤولان فکر می کنند. از بین هشت تا ۱۰ میلیون نفری که در سالهای گذشته به خارج از کشور سفر می کردند فقط حدود چهار میلیون نفر زائر عتبات عراق بودند، حدود یک میلیون نفر هم سفرهای تجاری و کاری داشتند و سوای آمار ایرانی هایی که در خارج از کشور زندگی می کنند و ورود و خروجشان نیز محاسبه می شود، آیا سفر سه تا چهار میلیون نفر در سال به خارج از کشور از بین ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران، عدد زیادی است؟ دقت کنیم که این مسافران، نوعی سفیر به حساب می آیند که می توانند فرهنگ ایرانیان را معرفی کنند و معادلات پروژه ایران هراسی را به هم بزنند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اظهار داشت: بعنوان شخصی که عِرق ملی دارم در چنین دیدارهایی حتما درباره ظرفیت های ایران صحبت می کنم، نه اینکه فقط از رتبه جاذبه های طبیعی و تاریخی ایران و یا چهار فصلِ همزمان بگویم، بلکه شدیدا تاکید می کنم طرف مقابل باید به این باور برسد ایران کشور امنی است و خودشان برای ما تبلیغ کنند.

وی همینطور به دیدار با سفیر جدید تونس در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: ما همیشه به خلاء دیپلماسی گردشگری نقد وارد کرده ایم، به ندرت پیش آمده که سفیر ایران در کشوری دغدغه گردشگری داشته باشد و در این راستا تلاش کند، درحالی که سفرای کشورهای دیگر بمحض استقرار در ایران، دنبال گردشگران کشور ما هستند. دیدار با سفیر جدید تونس هم که بتازگی انجام شد، به دعوت آنها بود.
او اضافه کرد: اساسا تمایل تونس برای ازسرگیری باردیگر سفر ایرانیان به این کشور است، اما از موقعیت دیدار با سفیر تونس استفاده کردیم و پیشنهاد اجرای تورهای مشترک با تونس را مطرح کردیم که قرار شد در دیدار با بخش گردشگری این کشور، موضوع همکاری سه جانبه ایران، تونس و یک کشور سوم، جدی تر بررسی و مورد پیگیری قرار|گرفت.
رفیعی افزود: در دیدار با سفیر تونس پیشنهاد طراحی بسته سفر بین ایران، تونس و یک کشور دیگر عنوان شد تا این مسیر یک طرفه و فقط به سمت تونس نباشد. درباره برقرای پرواز مستقیم بین ایران و تونس نیز صحبت هایی شد و سفیر تونس نیز اعلام نمود که با یکی از کشورهایی که بیشترین گردشگر را در تونس دارد، یعنی ایتالیا یا فرانسه مذاکره خواهد نمود تا پکیج مشترکی تعریف شود و گردشگر های کشور سوم بعد از اینکه تونس را دیدند، برای چند روزی به ایران سفر کنند.
وی ادامه داد: این پیشنهاد به عمان هم داده شده بود که با کرونا مواجه گردید وگرنه ورود گردشگران از عمان روند افزایشی را در پیش گرفته بود. ما این ایده را حتی با ترکیه و جمهوری آذربایجان برای مقطعی پیش بردیم که با کرونا مواجه شدیم.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران بیان نمود: اگر به درستی برنامه ریزی شود هم پروازهای مستقیم صرفه اقتصادی پیدا می کند و صندلی هواپیما در این راه خالی نمی ماند و هم تعداد سفر گردشگران ورودی به ایران رشد فزاینده ای خواهد داشت.
وی همینطور اظهار داشت: با روند موجود پیشبینی ما این است که از آغاز سال نو میلادی، به تدریج چرخ گردشگری به حرکت درمی آید و سرعت خواهد گرفت. ازاین رو از بخش خصوصی و دولتی درخواست دارد که برای نوروز برنامه ریزی سنگینی داشته باشند و دولت هم بستر را فراهم آورد.
رفیعی درباره وضعیت پروازهای مستقیم بین ایران ـ تونس و ایران ـ سریلانکا نیز اظهار نمود: پرواز مستقیمی که بین این ایران و این کشورها نداشتیم، پروازها بطور معمول ترانزیت بوده، اما این پیشنهاد به هر دو کشور داده شد که اگر برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد و بر اساس آن حرکت نماییم، پرواز مستقیم حتما برقرار خواهد شد.

منبع:

دسته‌ها: توریسم