به گزارش عصر توریسم رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری که قبل تر مدیر میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس بود و همزمان با دوره مدیریتی او، تخریب قسمتی از بافت تاریخی شیراز اتفاق افتاد، اظهار داشت: برخلاف آن چه در فضای مجازی و برخی رسانه ها منعکس شده، برمبنای طرح سامان دهی و اتصال دو حرم، نه مقرر است ۲۰۰ خانه تاریخی در شیراز تخریب و نه مجتمع تجاری بجای آن ساخته شود.
به گزارش عصر توریسم به نقل از ایسنا، این اولین واکنش رسمی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به طرح معروف به “گسترش ۵۷ هکتاری شاهچراغ”، بعد از ماه ها نامه نگاری و مطالبه مردمی، جامعه متخصصان و دانشگاهیان از مسؤولان و مقامات کشور است.
مصیب امیری که حدود هشت سال مدیریت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس را به عهده داشت و از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را به عهده گرفته است، اینک درباره طرحی که مقرر است در بافت تاریخی ـ فرهنگی شیراز اجرا شود و واکنش های گسترده ای را به دنبال داشته است، اظهار داشت: این طرح در خردادماه سال جاری (۱۴۰۰) از جانب وزارت راه و شهرسازی با عنوان “ساماندهی و اتصال دو حرم حضرت شاهچراغ و علی بن حمزه” به مشاور واگذار شد. طرح مزبور همچنان در مراحل کارشناسی است و طی این مدت بررسی های مختلفی انجام و در هر یک از این بررسی ها چندین گزینه پیشنهاد شده است که هر یک چگونگی اتصال این دو حرم را مشخص می کند.
او ضمن اشاره به اخبار در ارتباط با تخریب ۲۰۰ خانه تاریخی و ساخت مجتمع تجاری به جای آن، اظهار نمود: آن چه در فضای مجازی و برخی رسانه ها منعکس شده با عنوان اینکه بیشتر از ۲۰۰ خانه تاریخی در این طرح مورد تخریب قرار گرفته و مجتمع های تجاری در آن ایجاد می شود، حقیقت ندارد. اصلا نه ۲۰۰ خانه خراب خواهد شد و نه اینکه مقرر است مجتمع تجاری به جای آن ساخته شود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: آن چه از این طرح برمی آید و البته هنوز مراحل نهایی را طی نکرده است، بیشتر بحث مرمت، بازسازی و جداره سازی و حتی فضاهایی که در گذشته تخریب شده و همینطور ساماندهی مسیر بشکلی است که رفت و آمد بین این دو مسیر تسهیل شود. در ضمن، محدودیت ارتفاعی هم همچون کل بافت تاریخی شیراز در این محور هم وجود دارد، اما این به معنای ساخت مجتمع تجاری در این راه نیست.
بنابر گزارش روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امیری با بیان اینکه این طرح هنوز در مراحل اولیه و کارشناسی قرار دارد و مراحل تصویب استانی را هم طی نکرده است، اظهار داشت: این طرح پس از تصویب استانی به وزارت راه و شهرسازی خواهد رسید و باید منتظر بمانیم که مشاور نظر نهایی را بدهد. میراث فرهنگی هم بر مبنای کارشناسی های انجام شده در گذشته و حال، نظر خویش را اعلام خواهد نمود.
پیشتر در نامه های جداگانه از رئیس جمهور، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استاندار فارس و چهره های دینی شیراز درخواست شده است اجرای این طرح که به قول منتقدان یادآور و در ادامه تخریب بافت تاریخی شیراز در دهه های ۷۰، ۸۰ و ۹۰ است، متوقف شود.
منبع: عصر توریسم