عصر توریسم: در دیدار نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و نمایندگان مراجع عظام تقلید در مدینه، نوع رفتار ماموران عربستان با زوار و تغییراتی که نسبت به گذشته رخ داده است و همین طور چگونگی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری همزمان با حج در عربستان به بحث گذاشته شد.
به گزارش عصر توریسم به نقل از ایسنا، همزمان با حضور زوار ایرانی در عربستان، دفاتر نمایندگان مراجع عظام تقلید آیت الله مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی، سیستانی، وحید خراسانی، سبحانی، شبیری زنجانی، سیدکاظم حائری و فیاض در مدینه و مکه فعال گردیده است، که به این انگیزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به همراه سیدعباس حسینی ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ جداگانه با آنها دیداری داشتند و درباره ی آخرین تحولات حج گفت و گو کردند.
نماینده مراجع تقلید در این دیدارها با اشاره به نوع رفتار ماموران عربستان با زوار و تغییراتی که نسبت به گذشته در این اماکن رخ داده است، از مسئولان حج و زیارت خواستند مواردی را که به ارائه خدمات بهتر به زوار منجر می شود در دیدار با مسئولان کشور میزبان (عربستان) مطرح کنند و یادآور شوند که زوار خانه خدا در این سرزمین میهمان هستند و همه باید تلاش کنند زمینه انجام مناسک و زیارت از اماکن مذهبی تسهیل شود.
در این زمینه بخوانید:
اولین بار است گروه رسانه ای ایران را از عربستان برمی گردانند
از طرف دیگر، از این نمایندگان درخواست شد زوار را نسبت به حساسیت های زمانی ومکانی در عربستان، توجیه کنند و آنها را به استفاده حداکثری از فرصت استثتائی حضور در مدینه و مکه تشویق کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ دراین دیدارها لزوم هماهنگی و تعامل میان دفاتر بعثه مراجع عظام تقلید برای زمان بندی و برنامه ریزی بهتر بمنظور حضور در مدینه و مکه را تصریح کرد و اظهار داشت: مجموعه حج و زیارت آمادگی دارد زمینه ارائه خدمات بهتر را برای این مجموعه فراهم آورد تا آنها بدون دغدغه بتوانند با زوار در ارتباط بوده و خدمات خودرا عرضه کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به سوال برخی از نمایندگان دفاتر مراجع درباره ی امکان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در عربستان، به حضور حدود ۶۰ هزار زائر ایرانی در عربستان همزمان با روز برگزاری این انتخابات اشاره نمود و اظهار داشت: از اکنون تماس ها و پیگیری ها بوسیله نمایندگی های سیاسی ایران در عربستان با مسئولان و جهات ذی ربط برای هماهنگی در این زمینه برقرار شده است و ادامه دارد.
نواب اضافه کرد: مجموعه حج و زیارت امیدوار است با تعامل و موافقت کشور میزبان زمینه حضور زوار ایرانی در هتل های محل استقرارشان در مدینه و مکه برای رأی گیری فراهم گردد و زوار نیز در بازدیدهایی که انجام شده این در خواست را مطرح کرده اند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه روند انتقال زوار ایرانی از فرودگاه های مدینه و جده و اسکان در هتل ها را مناسب توصیف کرد و اظهار داشت: ورود زوار هرچند از سالهای قبل روان تر است، اما برخی مشکلات هم وجود دارد که انتظار می رود کشور میزبان (عربستان) نسبت به رفع آنها تدبیر کند و زوار ایرانی با حجی آرام و خاطره ای خوش به کشور بازگردند.
حسینی، رییس سازمان حج و زیارت نیز در این دیدارها مدت اقامات زوار ایران در مکه و مدینه را بین ۳۵ تا ۴۲ روز برشمرد.
بنابر اعلام سازمان حج و زیارت تا کنون بیش از ۵۸ هزار و ۱۲۰ زائر ایرانی وارد عربستان شده اند که ۶۶ درصد از کل جمعیت زوار ایرانی در حج امسال را دربرمی گیرد. با انتقال کامل زوار ایرانی به مکه، از عصر روز هشتم ذی الحجه (۲۶ خردادماه) عملیات اعزام زوار به سرزمین عرفات شروع می شود.
منبع: asretourism.ir