عصر توریسم: عصارخانه آران و بیدگل که سالها بلااستفاده مانده بود، حالا مراحل مرمت خودرا طی می کند. این بنا مقرر است کارگاه صنعتی و سنتی و قسمتی از آن سفرخانه شود.
به گزارش عصر توریسم به نقل از مهر، تنها عصارخانه تاریخی آران وبیدگل با بیشتر از چهارصد سال قدمت گویای اقتصاد پویای مردم این شهر هنوز پابرجا است. این عصارخانه دارای قدمتی در ارتباط با دوران صفویه است که در مرکز شهر برای عصاره گیری از دانه های روغنی و گیاهی به روشی اصیل کاربرد داشت. این بنا که در لیست میراث ملی ثبت شده است، دارای ۱۵۰۰ متر زیربناست و تنها عصارخانه ای است که همه اجزای آن موجود و پابرجا است. حالا مقرر است باردیگر احیا شود به این علت مراحل مرمت را طی می کند. محمد عصاری بازنشسته دانشگاه کاشان که حالا مرمت این مجموعه را به عهده گرفته است به گزارشگر مهر اظهار داشت: آخرین باری که در این عصارخانه کار می شده، سال ۱۳۵۶ بوده که گندم و جو خرد می کردند. بعد از آن تعطیل شد چون روغن گیری صنعتی رواج پیدا کرد و این بنا هم کارکرد خویش را از دست داد. وی اظهار داشت: پدرم مالک اینجا بود و سال ۱۳۸۲ به سازمان میراث فرهنگی هبه کرد چون امکان تعمیرش نبود و هر لحظه ممکن بود فروبریزد. این بنا در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و آنها هم مرمت مختصری کردند. عصاری بیان نمود: این بنا توسط صندوق حفظ و احیای آثار تاریخی کاربری کارگاه صنعتی و سنتی تجربه محور و بخشی هم سفره خانه گرفته و ما آنرا به مدت ۱۵ سال اجاره کرده ایم این اجاره از سال ۱۴۰۱ شروع شده و برای ما پیش بینی کرده بودند که به مدت ۶ ماه و هزینه ۷۰۰ میلیون تومانی مرمت آن تمام می شود که اصلاً چنین نشد و هنوز هم مرمت آن ادامه دارد و هزینه ها چندین برابر شد. وی ادامه داد: ما بصورت خانوادگی این یادگار را احیا می نماییم ولی نمی توان اسمش را سرمایه گذاری گذاشت چون سرمایه گذاری یعنی پولی به سرمایه گذار برگردد درصورتی که چنین نمی گردد. هدف ما اینست که این بنا برای مردم شهر حفظ شود.

منبع:


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *