صالحی امیری: آینده اقتصاد گردشگری ایران دریامحور است

صالحی امیری:  آینده اقتصاد گردشگری ایران دریامحور است

باشگاه خبرنگاران جوان – سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بعدازظهر دوشنبه ۵ آبان ۱۴۰۴ در نشست مشترک هماهنگی اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور با حضور نماینده رئیس جمهوری و استانداران استانهای ساحلی کشور، بر اهمیت راهبردی سواحل در آینده اقتصادی ایران اصرار کرد و اظهار داشت: توسعه ملی در گام دوم انقلاب بدون توجه به دریا امکان ندارد. امروز همه اجزای دولت براین باورند که آینده ایران در گرو تحول سواحل شمالی و جنوبی کشور است.
وی ادامه داد: برنامه دولت چهاردهم مبتنی بر توسعه متوازن، تمرکز بر ظرفیتهای بومی و ایجاد اشتغال پایدار در استانهای ساحلی است. دریا برای ایران نه تنها یک فرصت بلکه یک مزیت تمدنی است که باید با برنامه ریزی دقیق و نگاه ملی از آن بهره برداری شود.
صالحی امیری ضمن اشاره به سهم پایین گردشگری دریایی در اقتصاد کشور خاطرنشان کرد: در صورتیکه در خیلی از کشورهای توسعه یافته حدود ۳۰ درصد از درآمد گردشگری از حوزه دریا به دست می آید، سهم ایران هنوز کمتر از دو درصد است. این شاخص باید ارتقا یابد و ما برای آن برنامه جامع تدوین کرده ایم که هم مناطق ساحلی و هم جزایر کشور را شامل می شود.
وزیر میراث فرهنگی در قسمت دیگری از سخنان خود، به لزوم تشکیل گردشگری ترکیبی در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: ایران کشوری استثنایی است که از دریا تا جنگل و کویر را در خود جای داده است. برنامه ریزی ما بر توسعه گردشگری ترکیبی مبتنی بر طبیعت و فرهنگ است.
صالحی امیری با تکیه بر نگاه توسعه گرای دولت به گردشگری اضافه کرد: دولت به شکل هدفمند منابع مالی بخش توریسم را افزایش داده است؛ همچون اختصاص ۳۴ همت منابع برای تکمیل بالاتر از ۲۷۰۰ پروژه گردشگری نیمه تمام در تمام کشور. این منابع از محل بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و شبکه بانکی تأمین شده و در اختیار طرح های اولویت دار استان ها قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از ارکان اصلی اقتصاد غیرنفتی کشور است، اشاره کرد: در سال قبل ۲/۵ همت تسهیلات در این بخش پرداخت شد، سال جاری این رقم به ۳۴ همت بالا رفته است. این روند نشان داده است که نگاه دولت به گردشگری، نگاه راهبردی و آینده نگر است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به طرح های حمایتی از کنشگران صنایع دستی و بوم گردی اظهار داشت: در تفاهمنامه ای با بنیاد مستضعفان، تسهیلات ویژه ای برای ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنایع دستی و اقامتگاه بوم گردی پیشبینی شده است که زمینه اشتغال بالاتر از ۲۶ هزار نفر را فراهم می آورد.
او با تکیه بر لزوم تشکیل ساختار منسجم در توسعه گردشگری ساحلی عنوان کرد: برای تحقق اهداف توسعه دریامحور، سه اصل را باید مدنظر قرار دهیم؛ نخست توجه ویژه به الزامات زیست محیطی، دوم عرضه تسهیلات بلند مدت برای جذب سرمایه گذاران و سوم سوم ساختار سازی و هم افزایی بین دستگاهها. هماهنگی و همکاری میان وزارتخانه ها و استانداری ها ضامن تحقق این مسیر است.
صالحی امیری ضمن اشاره به ظرفیتهای کم نظیر استانهای ساحلی کشور اظهار داشت: مناطق مکران، چابهار، هرمزگان، بوشهر و خوزستان هر یک می توانند به قطب های بزرگ گردشگری و اقتصادی کشور تبدیل شوند. از تمدن چغازنبیل در خوزستان تا سواحل بکر مکران، از جزایر زیبای خلیج فارس تا جنگل های خزری، همه ظرفیت هایی هستند که باید در قالب برنامه ای منسجم به فرصت های ملی تبدیل شوند.
او در آخر با تکیه بر هم افزایی همه دستگاهها و نهادها اظهار داشت: توسعه دریامحور تنها با همکاری جمعی، انسجام مدیریتی و مشارکت بخش خصوصی تحقق می یابد.
منبع: وزارت میراث فرهنگی

منبع: