قطر ایرویز از معدود شرکتهای هوایی است که به صورت مداوم به هر شش قاره دنیا و در چهار کلاس فرست (First)، تجاری (Business)، اقتصادی (Economy) و میهمانان ویژه (VIP) پرواز می کند که بلیط های بخش میهمانان ویژه به شکل عمومی به فروش نمی رسد.
قطر ایرلاین (Qatar Airways) شرکت هواپیمایی ملی قطر و حامل پرچم این کشور است که از ماه اکتبر ۲۰۱۳ عضو اصلی اتحادیه بین المللی وان ورلد شده است.
شرکت هواپیمایی قطر ایرویز در سال ۱۹۹۳ افتتاح شد و نخستین پرواز خویش را با یک فروند بوئینگ ۷۶۷، که از شرکت هواپیمایی کویت اجاره گرفته بود، انجام داد.
قطر ایرویز در اصل متعلق به خاندان آل ثانی بود ولی در سال ۱۹۹۷ توسط یک تیم مدیریتی جدید، باردیگر سازماندهی شد و ۵۰٪ درصد از سهام آن به سرمایه گذاران خصوصی به فروش رسید. پس از چند سال قطر ایرویز به یکی از رقابتی ترین شرکتهای هواپیمایی تبدیل شد.
این ایرلاین هم اکنون روزانه به بیشتر از ۱۳۳ مقصد در آفریقا، آسیای میانه، اروپا، خاور دور، آسیای جنوبی، خاورمیانه، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه، پروازهای مستقیم و غیر مستقیم دارد.
دفتر مرکزی ایرلاین قطر در شهر دوحه قطر قرار دارد و فرودگاه بین المللی دوحه، مرکز اصلی و آشیانه هواپیماهای این شرکت هواپیمایی است.
تعداد کارکنان شرکت هواپیمایی قطر در سال ۲۰۱۳ بیشتر از 30 هزار نفر اعلام گردید. شرکت هواپیمایی قطر در ایران، از تهران، شیراز و مشهد به مقاصد خارجی پرواز دارد.
مقاصد قطر ایرویز قطر ایرویز از معدود شرکتهای هوایی است که به صورت مداوم به هر شش قاره دنیا پرواز دارد.
پروازهای شرکت هواپیمایی قطر، از ایران به مقصد دوحه به صورت مستقیم و برای دیگر مقاصد پروازیبه صورت غیرمستقیم از دوحه است.
پروازهای قاره آفریقا: الجزایر، تونس، مراکش، نیجریه، سودان، اریتره، جیبوتی، اتیوپی، اوگاندا، کنیا، رواندا، تانزانیا، موزامبیک وآفریقای جنوبی
پروازهای آسیا و اقیانوسیه: استرالیا، اندونزی، سنگاپور، مالزی، ویتنام، مالدیو، تایلند، میانمار، بنگلادش، فیلیپین، ژاپن، کره جنوبی، چین، نپال، هندوستان، سرلانکا، پاکستان و آذربایجان
پروازهای قاره اروپا: ترکیه، قبرس، یونان، ایتالیا، گرجستان، اسپانیا، سوئیس، اتریش، کرواسی، مجارستان، بلغارستان، رومانی، لهستان، آلمان، هلند، بلژیک، فرانسه، بریتانیا، دانمارک، سوئد ونروژ، روسیه
پروازهای خاورمیانه: عراق، کویت، بحرین، عربستان، لبنان، اردن، یمن، امان، امارات، مصر، دوحه، برزیل، آرژانتین، ایالات متحده آمریکا و کانادا
ناوگان هواپیمایی قطر قطر ایرویز هم اکنون در ناوگان هوایی خود، ۱۳۰ فروند هواپیمای جت مسافربری و 55 فروند هواپیمای باری دارد که با قراردادهای جدید بزودی افزایش پیدا خواهد نمود.
کلاس های پروازی قطر ایرویز در چهار کلاس فرست (First)، تجاری (Business)، اقتصادی (Economy) و میهمانان ویژه (VIP) پرواز می کند که بلیط های بخش میهمانان ویژه به شکل عمومی به فروش نمی رسد.
در فرست کلاس صندلی ها مجهز به ماساژور، سیستم حرارتی و برودتی، سیستم سرگرمی، تلوزیون لمسی، حمام، تخت خواب و در بعضی موارد اتاق خصوصی هستند.
در قسمت کلاس تجاری صندلی ها تا ۱۸۰ درجه خم می شود و قابلیت تبدیل شدن به تخت را دارد. استانداردهای قطر ایرویز در کلاس تجاری با استانداردهای Skytrax متفاوت است و از استانداردهای بالاتری پیروی می کند.
هواپیماهای قطر در تمامی کلاس ها برای هر صندلی صفحه نمایش مخصوص، برای نشان دادن شبکه های تلویزیونی اروپایی و عربی دارند.
حادثه در شرکت هواپیمایی قطر ۱۹ آوریل سال ۲۰۰۷، یک فروند هواپیمای ایرباس ای۳۰۰ که در آشیانه فرودگاه ابوظبی قرار داشت آتش گرفت و بال سمت راست هواپیما کاملا در آتش سوخت. در این حادثه هیچ کس صدمه ندید.
حاشیه های قطر ایرویز در ۱۹ اکتبر ۲۰۰۹ قطر ایرویز به دلیل گران شدن نفت، سوخت جدیدی را برای ناوگان خود به کار برد.
این سوخت که تلفیقی از گاز طبیعی و بنزین سفید بود، با وجود فرایند پیچیده تولید آن، برای قطر بسیار مقرون به صرفه درآمد، چونکه قطر دارای سومین منابع گاز طبیعی دنیا پس از روسیه و ایران است.
م. خ

منبع:

دسته‌ها: توریسم