عصر توریسم: مقام های عراق از یک مجسمه باستانی غول پیکر آشوری در نینوا رونمایی کردند.
ت۱به گزارش عصر توریسم به نقل از المانیتور، مقام های عراقی روز سه شنبه (دوم آبان ماه/ ۲۴ اکتبر) از مجسمه باستانی «لاماسو» آشوری که در نینوا کشف شده است، رونمایی کردند.
بگفته مسئولان آثار باستانی عراق، این مجسمه در جریان کاوش در «خورساباد» کشف شده است. این مجسمه، که ارتفاع حدودی آن سه متر تخمین زده شده است، اولین بار در سال ۱۹۹۲ میلادی توسط گروهی از باستان شناسان عراقی کشف شده بود. سر این مجسمه تاریخی نیز در سال ۱۹۹۵ ربوده شد، اما بعدها پیدا شد و الان به مجموعه «موزه ملی عراق» در بغداد اضافه شده است.
برمبنای اطلاعیه ای که مقامات عراق در فیس بوک منتشر نموده اند، باقی این مجسمه نیز بمنظور سالم باقی ماندن باردیگر دفن شده بود.

مقام ها اطلاعات دقیقی از تاریخ دفن باردیگر این مجسمه و یا زمان انتقال سر مجسمه به «موزه ملی عراق» منتشر نکرده اند، با این وجود برمبنای تازه ترین اظهارات این مقامات، گروهی متشکل از متخصصان عراقی و فرانسوی حین کاوش در «خورساباد» وضعیت این گاو بال دار را بررسی می کنند.
«گاو بال دار» در فرهنگ آشوری نمادی از ایزد محافظ بود که قدمت آن به بین النهرین باستان می رسد. این شخصیت اغلب با سر انسان، بدن شیر و گاو نر و یک جفت بال به تصویر کشیده می شود. پادشاهان آشوری از مجسمه «گاو بال دار» برای صیانت از قلمروهای خود استفاده می کردند.
قدمت مجسمه گاو بال داری که در روز سه شنبه رونمایی گردید به امپراتوری آشوری نو به ویژه دوران فرمانروایی «سارگون دوم»، یعنی از ۷۲۲ تا ۷۰۵ قبل از میلاد می رسد.
مجسمه گاو بال داری که در «خورساباد» پیدا شده است از جنگ با داعش جان سالم به در برده بود؛ چونکه داعش در سال ۲۰۱۵ بخشهایی از این شهر را ویران کرد.

منبع: