به گزارش عصر توریسم امیر منصوری كونانی اظهار داشت: غار شگفت انگیزی متعلق به دوره زمانی قبل از تاریخ تا دوران تاریخی در كوهدشت استان لرستان وجود دارد كه روی دیواره های آن نقوش برجسته انسانی و حیوانی وجود دارد.

امیر منصوری کونانی پژوهشگر و عتیقه شناس استان لرستان به خبرنگار مهر اظهار داشت: پیدایش یک غار اعجاب انگیز تاریخی همراه با نقوش برجسته انسانی و حیوانی در رأس یکی از ارتفاعات بخش کونانیِ شهرستان کوهدشت از کشفیات مهم دنیای باستان شناسیِ استان لرستان است که می تواند دریچه روشنی را به روی زمین شناسان، باستان شناسان و سایر پژوهشگران باز کند.
وی اظهار داشت: این غار تاریخی با دهانه گلابی شکل که دارای تالارها، دهلیزها و مخزن های بلند و طویل و مناظر طبیعی همچون استالاگمیتها و استالاگتیتها (چکیده سنگ ها) و قندیل های مختلفی است، در طول تاریخ شاهد حضور گروههای مختلف انسانی نیز بوده است. از لحاظ مطالعات زمین شناسی این غار می تواند به خوبی مسیر حرکت تامین آب چشمه سیاب را نشان بدهد و به عبارتی دیگر مسیر اصلی تامین آب چشمه سیاب از سمت سیمره است. بنابر گفته زمین شناس استان لرستان؛ این غار در اثر واکنش شیمیایی دی اکسید کربن آب باران در ضمن چند میلیون سال پیش به وجود آمده است و حضور فسیل های اکینودرم در کف غار که نشانه محیط رسوب گذاری آهکی نیمه عمیق است مربوط به دوره الیگومیوسن است.

این پژوهشگر افزود: همچون آثار و شواهد جنبه های زندگی انسان در این غار می توان به بقایای استخوانی، ابزارهای سنگی، قطعات سفال های مضطرب دوران مفرغ و دوران تاریخی و وجود نقوش برجسته و کنده شده در صخره کوهستان دهانه غار اشاره نمود که از لحاظ مطالعات دیرینه شناسی در خور نگرش هستند.
وی اضافه کرد: اولین کسی که به حضور این غار با خاصیت های منحصر به فردش اشاره کرده؛ فتحعلیشاه قاجار است که در مسافرت سال ۱۲۴۵ ه. ق به لرستان و بعد از دیدار با بزرگان منطقه طرحان، از این غار اعجاب انگیز دیدن کرده و توضیحاتی درباره آن نوشته است.
منصوری اظهار داشت: بزرگ بودن و حضور انسان در یک عرصه طولانی در غار همچون شگفتی های این غار است که می تواند بعنوان یک جاذبه گردشگری نیز شناخته شود.

منبع: