به گزارش عصر توریسم خراسان رضوی سال ۲۰۲۰ برای بخش گردشگری بین المللی، دوره بحران بی سابقه بود. سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) تاثیرات بیماری همه گیر کووید- ۱۹ در گردشگری بین المللی پارسال و انتظارات کارشناسان از مقاومت این بخش در آینده را ثبت کرده است.
به نقل از نیوز، بر مبنای داده های سازمان جهانی گردشگری در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۰، گردشگری بین المللی با کاهش ۹۰۰ میلیون ورودی توریست بین المللی روبرو شده است که ۷۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش داشته و سبب از دست دادن ۹۳۵ میلیارد دلار درآمدهای صادراتی حاصل از گردشگری بین المللی شده است.
از داده های ماه اکتبر ۲۰۲۰ سازمان جهانی گردشگری انتظار می رفت که تعداد ورودی های بین المللی ۷۰ تا ۷۵ درصد برای تمام سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا کند و گردشگری بین المللی به سطح ۳۰ سال پیش بازگردد. این رقم پیشبینی شده منجر به زیان اقتصادی بیشتر از ۲ تریلیون دلار در تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) می شد که بیشتر از ۲درصد جهانی در سال ۲۰۱۹ است.
در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۰، بخصوص آسیا و اقیانوسیه با کاهش ۸۲ درصدی، بیشترین کاهش ورود گردشگران بین المللی را داشتند. جنوب شرقی آسیا ۷۸ درصد و شمال شرقی آسیا بیشتر از ۸۸ درصد کاهش ورود توریست بین المللی را تجربه کرده است.
این مبحث کاملا قابل درک است، چونکه آسیا و اقیانوسیه نخستین منطقه تحت تأثیر بیماری کووید- ۱۹ بوده است و کشورهای آسیایی برای بازگشایی مرزها به روی گردشگران بین المللی در سیاست های خود بسیار محتاط هستند.
از آوریل تا اکتبر ۲۰۲۰، منطقه آسیا و اقیانوسیه به علت سیاست های بسته شدن مرزهای کشورهای منطقه بیشتر از ۹۵ درصد از گردشگران بین المللی را از دست دادند. از اوایل نوامبر سال ۲۰۲۰، ۵۳ درصد از مقاصد منطقه هنوز به روی گردشگران بین المللی بسته بود.
مناطق اروپا اختلاف نسبی و کاهش دامنه نوسانی داشتند اما اندکی جهش در دو ماه تابستان (جولای و آگوست ۲۰۲۰)، کاهش قبلی از ۸۸ درصد در ژوئن را به ۶۷ درصد در ماه آگوست بهبود بخشید.
ورود توریست بین المللی به اروپا با ۷۲ درصد در سپتامبر و ۷۶ درصد در اکتبر به شدت کاهش پیدا کرد. بااین حال، اروپا منطقه ای است که محدودیت های سفر در جهان را با سهولت بیشتری کاسته است. در انتها ماه اکتبر سال ۲۰۲۰، ۹۱ درصد مقاصد اروپا محدودیت سفر به صورت عمده در بین کشورهای عضو شینگن (۲۶ کشور اروپایی) را کاهش دادند. اروپا از ماه ژانویه تا اکتبر، ۲۰۲۰ کاهش ۶۸ درصدی ورود توریست بین المللی را تجربه نمود.
در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۰، در بعضی مناطق دیگر مانند خاورمیانه، آمریکا و آفریقا به ترتیب ۶۹، ۶۸ و ۷۳ درصد کاهش نشان داده شده است.

انتظارات کارشناسان از بهبود گردشگری بین المللی
سازمان جهانی گردشگری در اکتبر سال ۲۰۲۰، نظرسنجی جهانی در پنل تخصصی گردشگری UNWTO درباره تأثیر بیماری کووید- ۱۹ در گردشگری و زمان بهبود آنرا انجام داد. بر مبنای نظر پنل کارشناسان گردشگری UNWTO، مهم ترین عوامل محدودکننده گردشگری بین المللی محدودیت در مسافرت، مهار آهسته ویروس و اعتمادبه نفس پایین گردشگران است.
نتایج این بررسی نشان داد که سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ زمانی است که خیلی از کارشناسان انتظار دارند، گردشگری بین المللی بهبود یابد.
بااین حال، بیشتر کارشناسان از آسیا و اقیانوسیه انتظار دارند که تا سال ۲۰۲۲، گردشگری بین المللی در این منطقه بهبود یابد. طبق نظر پنل متخصصان گردشگری UNWTO، جهانگردی بین المللی تا سال ۲۰۲۳ نمی تواند تعداد ورودی ها را به سطح پیش از همه گیری بازگرداند.
علاوه بر این، انجمن متخصصان جهانگردی UNWTO اعتقاد دارند که گردشگری داخلی سبب بهبود بخشی از مقاصد می شود، اما نمی تواند کاهش تقاضای بین المللی را جبران کند. آسیا و اقیانوسیه منطقه ای با بیشترین شاخص مثبت بهبود گردشگری داخلی با نرخ ۴۷ درصد است.
برنامه های بهبودی آینده
در ماه مه سال ۲۰۲۰، UNWTO سه طرح برای بهبود گردشگری بین المللی صادر کرد. برای تمام سال ۲۰۲۰ انتظار می رفت ورود توریست بین المللی از ۷۰ به ۷۵ درصد باشد و انتظار می رود در برنامه دوم تا آخر سال ۲۰۲۳ گردشگری بین المللی بهبود یابد و در برنامه سه، تا آخر سال ۲۰۲۴ این بهبودی ادامه خواهد داشت.
سازمان جهانی گردشگری امیدوار است که گسترش استفاده از واکسن کووید- ۱۹ در سرتاسر جهان سبب افزایش اعتمادبه نفس گردشگران و کمک به کشورها برای کاهش یا رفع محدودیت های سفر شود؛ بنابراین، گردشگری بین المللی در سه تا چهار سال به تدریج عادی و بهبود پیدا خواهد نمود.

منبع:

دسته‌ها: توریسم