به گزارش عصر توریسم ستاد بازسازی عتبات عالیات به مناسبت میلاد امام علی (ع) تصاویر جدیدی را از توسعه این حرم که توسط مهندسان و هنرمندان ایرانی درحال ساخت است، منتشر نمود. حرم علوی در شهر نجف عراق واقع شده است.
به گزارش عصر توریسم به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، حرم امام علی (ع) معروف به حرم عتیق در حدود ۲۰۰ سال به شکل کنونی، یعنی بدون هیچ توسعه ای مانده بود. اما با اجرای طرح صحن حضرت زهرا (ع) فضای این حرم بیشتر از ۲۰ برابر گسترش یافت. سردار شهید قاسم سلیمانی که با حمایت و ایده او این طرح پیش می رفت معتقد بود «اجرای این طرح سبب اتصال و احیای نام حضرت فاطمه (س) در جوار حرم علوی شده است تا یادمانی از بانوی مظلوم و بی نشان مدینه باشد.»
ستاد بازسازی عتبات عالیات معتقد است: چند شاخص عمرانی و مذهبی سبب شده تا طرح توسعه حرم امام علی (ع) بعنوان یک پروژه منحصر به فرد در جهان اسلام مطرح شود. اولین خصوصیت این طرح، ارتقاء سطح خدمات رفاهی و زیارتی است. پیشبینی و اجرای فضاهای مختلف برای برگزاری مراسم و مناسک و حتی اسکان چندین هزار نفر زائر در مناسبت هایی مانند اربعین فضای معنوی مناسبی را برای محبان خاندان (ع) فراهم نموده است. در کنار این فضاهای معنوی، چندین سرویس بهداشتی و حمام هم برای رفاه زائرین ساخته شده است که هموطنان در اربعین های گذشته از این خدمات بهره برده اند.

خصوصیت دوم صحن حضرت زهرا (س)، ابعاد آن است. نام گذاری ویژه طرح توسعه حرم امام علی (ع) به نام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) هم شاخص سوم آن به حساب می آید. تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در مورد شعار سالهای اخیر، خصوصیت دیگر این طرح است.

کمک های مردمی اهداشده و نذر خیران در سالهای اجرای این طرح از کشور خارج نشده، بلکه برای خرید بهترین مصالح با کمترین هزینه از داخل ایران استفاده شده است. به این ترتیب، برکت نذر خیران باردیگر به چرخه اقتصاد کشور برگردانده شده است.

ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی، دیگر خصوصیت طرح توسعه حرم علوی است. صحن و شبستان حضرت زهرا(س) که در آینده نزدیک به محل عبادت و اسکان میلیون ها زائر از سراسر جهان تبدیل خواهد شد، موزه ای ماندگار از هنر معماری ایرانی و اسلامی و توان مهندسان ایرانی در عتبات عالیات است.

صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهم ترین بخش های توسعه و ساماندهی فضای حرم امام علی (ع) به شمار می آید و ساختمان پروژه شامل چهار طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است. علاوه بر این، فضاهای روباز و سبز هم در این طرح در نظر گرفته شده است.

این طرح در ضلع غربی حرم امام علی (ع) در حال اجراست و تا آرامگاه «صافی صفا» و مقام امام زین العابدین (ع) امتداد دارد. آخرین مراحل تکمیلی این طرح بزرگ با همت عوامل اجرایی ستاد بازسازی عتبات در حال اجراست.

حرم امام علی (ع) موزه ای از هنرهای ایرانی و اسلامی است که به دست هنرمندان و مهندسان ایرانی ساخته شده

منبع:

دسته‌ها: توریسم