امضای تفاهم نامه گردشگری ایران و ونزوئلا، برگزاری نمایشگاه گردشگری در دوران شیوع ویرویس کرونای انگلیسی در تهران و مرمت خانه متین دفتری همچون خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته نمایشگاه بین المللی صنایع دستی و گردشگری در محل نمایشگاه های دائمی بین المللی تهران راه اندازی شد و تا ۸ اسفند ادامه دارد.
استان های کشور به جز قم و خوزستان در این نمایشگاه حضور پیدا کرده و هر یک از اداره های کل میراث فرهنگی استان ها در غرفه هایی به عرضه صنایع دستی و معرفی جاذبه های گردشگری خود پرداخته اند.
همچنین تعدادی خودرو های قدیمی به همراه خودرو های آفرود در محوطه بیرونی نمایشگاه پارک شده اند. آن چیزی که بیشتر در داخل نمایشگاه شرکت کنندگان را آزار می دهد پخش موسیقی ها با صدای بلند در فضای داخل سالن هاست که سبب می شود مذاکرات بین افراد به درستی انجام نشود.
این نمایشگاه حالا با شیوع ویروس کرونای انگلیسی در تهران همزمان شده است. روز اول افتتاحیه ازدحام جمعیت در نمایشگاه بسیار زیاد بود اما در روز دوم به سبب عدم تبلیغات محیطی، جمعیتی در نمایشگاه وجود نداشت. این مساله هم هنرمندان صنایع دستی را که در این نمایشگاه شرکت کرده بودند تا بتوانند محصولاتشان را بفروشند ناراضی کرده است.

افتتاح ساختمان موزه دفینه با نام سردار آسمانی
این هفته خبرگزاری مهر خبر داد: ساختمان موزه دفینه با عنوان مجتمع فرهنگی سردار آسمانی بزودی توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی افتتاح می شود.
حمیدرضا قنبری مدیر امور توسعه خدمات موزه ای مؤسسه فرهنگی موزه های بنیاد انقلاب اسلامی به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما نام ساختمان سابق دفینه را تغییر نداده ایم و آنچه که مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت هیچ گونه قرابت کیفی و کمی با کارهای پیشین ساختمان میرداماد ندارد، ساختمان موزه پول به مجتمع فرهنگی و موزه ای فاخر و کم نظیری تبدیل گشته است که قضاوت در مورد آنرا به مردم ایران می سپاریم.
قنبری بیان نمود: ما می بایست برای مجتمع تاسیسی، نامی در خور انتخاب می کردیم، بنده نمی خواهم به ساحت دفینه تعرضی کرده باشم، دفینه کارکرد خودش را دارد، اهل لغت و فرهنگ نویسان محترم و دانشمند در تعریف دفینه فرموده اند، اشیا با ارزشی که به سبب های مختلف در زمین دفن شده و بعد از مدت های مدید توسط جویندگان گنج بیرون کشیده شده اند، ازاین رو دفینه یعنی زیر خاکی، از آنجائیکه بخش بزرگی از آثار عرضه شده در موزه های تاسیسی از جنس دفینه ها نبودند و خیلی از آثار کم نظیر موزه ها از مفاخر بشری است که نسل به نسل نگهداری و منتقل شده اند؛ عنوان دفینه عنوان دقیقی نبود، ما باید عنوانی را بر می گزیدیم که زینت آفرین باشد، اسمی که بعنوان یک مفخره ملی و دینی و جهانی به مجموعه ما اعتبار و آبروی مضاعفی می بخشید و نامی درخشان تر از سردار آسمانی سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی توجه ما را به خود جلب نکرد. او شخصیت ملی و سردار نامدار جهانی ماست، عزت و استقلال و آرامش و امنیت کشور مرهون حماسه آفرینی های اعجاب انگیز اوست از روح بلندش اجازه گرفتیم تا مجتمع را با نام بلندش زینت دهیم و بنده فکر می کنم عالی ترین و ممتازترین اثر این مجتمع نام سردار سلیمانی است.
اصرار شورای شهر تهران بر پرداخت دو مرحله ای عوارض هتل ها
اعضای شورای اسلامی شهر تهران اعتراض فرمانداری بر نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران را وارد ندانستند و به اجرای آن رأی موافق دادند.
در جلسه شورای شهر تهران به بررسی نامه فرماندار در مورد اعتراض هیئت تطبیق به مصوبه «نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی نظارت فنی و عوارض استفاده موقت در شهر تهران پرداخته شد. محمد سالاری رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران با اشاره به اعتراض فوق اظهار داشت: هیئت تطبیق اعتقاد دارد چون شوراهای شهر نمی توانند تخفیف دهند، در این مصوبه باید تجدید نظر شود در صورتیکه می توان بر مبنای عوارض، شرایط پرداخت متفاوت در نظر بگیرند.
در نهایت اصرار بر اجرای این مصوبه به رأی گذاشته شد و با ۱۸ رأی موافق به تصویب رسید.

مرمت خانه تاریخی «متین دفتری» کلید خورد
مرمت خانه تاریخی متین دفتری با قدمت بیشتر از یکصد سال که قبل از این حکم دیوان عدالت اداری در خصوص تخریب ملک برای آن صادر شده بود؛ با پیگیری های شهردار منطقه ۱۱ تهران و همکاری مالک شروع شد.
نصراله آبادیان، شهردار منطقه ۱۱ با تشریح پیگیری های انجام شده از جانب معاونت شهرسازی و معماری این منطقه برای حفظ این بنای پرارزش تاریخی اضافه کرد: خانه متین دفتری که در مجموعه خانه باغ عبدالحسین میرزا فرمانفرما در اواخر قرن گذشته و اوایل قرن کنونی ساخته شد؛ متعلق به داماد محمد مصدق (یکی از نخست وزیران دوره پهلوی اول) بوده و به لحاظ معماری و قدمت واجد ارزش است که قبل از این مالک حکم تخریب از دیوان عدالت اداری دریافت کرده و به مرور زمان هم گرفتار صدمه های زیادی شده بود.
وی با اشاره به اینکه تابحال ۱۵ خانه واجد ارزش تاریخی با تسهیلگری شهرداری منطقه ۱۱ و مشارکت بخش خصوصی حفظ و مرمت شده است؛ بیان نمود: قبل از این چندین خانه تاریخی همچون خانه فاموری، خانه زی، خانه عطایی، بوتیک هتل حنا، کافه کتاب دارالخلافه، بوتیک هتل تاج، کافه رستوران میعاد، کافه گالری ری را و … به همین ترتیب حفظ و دارای کاربری شده اند و الان باتوجه به پرارزش بودن بنای خانه متین دفتری پیگیری های مستمری برای حفاظت از بنا و بهره برداری از آن با لحاظ نمودن نیازهای مالک انجام شد که خوشبختانه مرمت بنا با بهره بردن از نظر کارشناسان و مرمت کاران مورد تأیید میراث فرهنگی آغاز و در حال انجام می باشد.
کرونا خسارت دید” =”https: //media.mehrnews.com/d/2020/02/18/3/3386553.jpg
گردشگری ۲۲ هزار میلیارد تومان از کرونا خسارت دید
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: در دوران شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری ۲۲ هزار میلیارد تومان خسارت دید و از محل وام های کرونایی تابحال بیشتر از ۶۰۰ میلیارد تومان تزریق شده است.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلان اینکه صنعت گردشگری ۲۲ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است، اظهار داشت: حمایت ما از این صنعت کم بود ولی انصافاً من و همکارانم در دولت تمام توانمان را گذاشتیم. ما در ایجاد اشتغال نقش مهمی ایفا کردیم، خیلی از جوانان تحصیل کرده حالا مشغول به کار شده اند و حتی با سرمایه های اندک توانستند فعالیت کنند. ما برای پروژه های بزرگ از محل صندوق توسعه ملی حمایت های ویژه ای کرده ایم، برای پروژه های کوچک هم از محل وام اشتغال روستایی هزار میلیارد تومان به این صنعت تزریق شد، از محل وام های کرونایی هم بیشتر از ۶۰۰ میلیارد تومان وام اختصاص داده شده و ۸۰۰ میلیارد تومان در نوبت پرداخت قرار دارد.
هشدار اداره میراث فرهنگی تهران به فروشندگان مجوز سفر
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران در نامه ای به انجمن های دفاتر مسافرتی درباره صدور مجوز سفر برای برگزاری تورهای گردشگری اخطار و اخطار داد.
پرهام جانفشان نوشت: طبق گزارش های به دست آمده، بررسی و نظارت های به عمل آمده از مبادی برگزاری تورهای داخلی مشخص شده که بعضی از دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی به نحوی از انحاء مبادرت به واگذاری یا صدور مجوز سفر برای افراد، سایت ها و صفحات مجازی برگزارکننده تورهای گردشگری غیرمجاز می کنند.
به دفاتر و شرکتهای خدمات مسافرتی اعلام کنید که در صورت مشاهده هر گونه واگذاری یا صدور مجوز، صدور فهرست بیمه و عرضه مدارک تور برای افراد و سایت ها و صفحات مجازی صدرالاشاره، پرونده شرکت جهت تصمیم گیری های بعدی به کمیسیون فنی نظارت بر عملکرد دفاتر احاله خواهد شد.

راه اندازی تورهای گردشگری برنامه آینده ایران و ونزوئلا
وزرای گردشگری ایران و ونزوئلا در دیداری که به امضای تفاهمنامه انجامید، بر راه اندازی تورهای گردشگری میان دو کشور و ایجاد پرواز مستقیم تهران کاراکاس تاکید نمودند.
علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در دیدار با علی پادرون وزیر گردشگری ونزوئلا اشاره کرد: این سفر فرصت مغتنمی برای آشنایی با جاذبه های گردشگری، فرهنگی، طبیعی و تاریخی ایران است؛ بدین جهت در مدت سفر چهار روزه شما، برای سفر به دو استان کرمان و اصفهان و بازدید از جاذبه های گردشگری و تاریخی این دو استان تدارک دیده شده است.
علی پادرون وزیر گردشگری ونزوئلا هم در این دیدار اظهار داشت: روابط ایران و ونزوئلا به ۷۰ سال قبل برمی گردد اما اوج این روابط در ارتباط با حدود دو دهه قبل است و خوشبختانه در طول این مدت شاهد روابط بسیار نزدیک بین دو کشور ایران و ونزوئلا بودیم.
وزیر گردشگری ونزوئلا سپس به ظرفیت های گردشگری بین دو کشور اشاره نمود و اضافه کرد: پرواز مستقیم تهران-کاراکاس یکی از مهم ترین مزیت ها برای توسعه گردشگریست. در این سفر باتوجه به دیدارهایی که با بخش خصوصی خواهم داشت و تفاهم نامه ای که امضا خواهیم کرد به دنبال تقویت روابط گردشگری بین دو کشور هستیم.

منبع: