به گزارش عصر توریسم ایرنا- شهرستان رامیان واقع در شرق گلستان دارای جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی است که توسعه آن نیازمند تأمین زیرساختهاست، شکوفایی این ظرفیتها همچون موارد تاکید رئیس جمهوری در روزهای تبلیغات انتخاباتی بود که با تلاش کابینه جهادی دولت سیزدهم میسر می شود.
به گزارش عصر توریسم به نقل از خبرگزاری ایرنا، شهرستان رامیان با جمعیت تقریبی ۸۷ هزار نفر و گستره جغرافیایی ۷۸۳ کیلومتر مربع، سرزمینی محصور در بین رشته کوه های البرز شرقی با چشمه سارها، آبشارها و جویبارهای مختلف و جنگلها و چشم اندازهای زیبای طبیعی و تاریخی، منطقه ای جذاب برای گردشگران است.
ارتفاعات قلعه میران، چشمه گل رامیان، ارتفاعات و روستاهای ییلاقی “النگ، پاقلعه، شیر آباد، شفیع آباد، پشمکی، کشکک، ویرو، جوزچال، الهادی، ملچ آرام” و چشمه های نیلبرگ، سیدکلاته، انجیر چشمه، سرگل و آبشارهای پشمکی، شیرآباد، سرخه کمر، شفت، جوزک، اوتره، اوشرشر، هشت بهشت و اوگردگرد و همینطور وجود آب بندان های زیبای شفیع آباد، نقی آباد، لاله باغ و کلوکن تنها بخشی از چشم اندازهای طبیعی رامیان است که تا قبل از انتشار کرونا در طول سال بخصوص تعطیلات عید نوروز و تابستان جمعیت قابل توجهی از گردشگران و مسافران برای دیدن جاذابه ها و مواهب خدادادی به این شهرستان سفر می کردند که با عنایت به شرایط کرونایی ۲ سال گذشته تعداد گردشگران کاسته شده است.
از دیگر جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان رامیان میتوان به حمام تاریخی (گرمابه اروج)، غار پشمکی (در روستای پاقلعه)، غار شیرآباد، امامزاده بی بی حلیمه خاتون روستای الهادی، امامزاده قاسم شهر دلند، پارک جنگلی شیر آباد، پارک جنگلی دلند در حاشیه جاده تهران – گرگان – مشهد اشاره نمود.

همچنین وجود سایت پروازی الهادی و پاقلعه هم رامیان را تبدیل به بهشت پاراگلایدر سوارها نموده است، این سایت زیبا که بیشتر علاقمندان این رشته آوازه اش را شنیده اند بی گمان یکی از بهترین و پرطرفدارترین سایت های پروازی ایران است.
هر ساله با شروع برداشت توت فرنگی، جشنواره توت فرنگی به منظور شکرگزاری از برداشت این محصول با هدف انتقال آداب و رسوم، آیین های بومی محلی و نکوداشت سنن کهن در محل آب بندان روستای شفیع آباد بخش فندرسک رامیان برگزار می گردد که خود به تنهایی یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان است.
منسوجات ابریشمی برجسته ترین اثر هنر دست مردمان (زنان و دختران) رامیان است و چه بسا که هنر ابریشم بافی آن از معماری، موسیقی، اشعار و داستان های بومی هم شهرت بیشتری دارد و الان این شهرستان در کنار مینودشت قطب تولید ابریشم استان گلستان به حساب می آید و بانوان در این دیار از دیرباز به نوغانداری و بافت پارچه های ابریشمی می پرداختند.

تولید دستمال، رومیزی، سفره، حوله، عرقچین، جلیقه، پیراهن و البسه زنانه محلی از جنس ابریشم رامیان مشهور است و ابریشم بافی این شهرستان در سال ۱۳۹۲ گواهی نامه مهر اصالت یونسکو را احراز کرد و هنوز منسوجات ابریشمی در زندگی روزمره کاربرد دارد و بعنوان هدیه و سوغاتی در بین مردم رواج داشته و جزو هویت بومی مردم این دیار به حساب می آید.
وجود این همه جاذبه های طبیعی و تاریخی در کنار آداب و رسوم و هنرهای دستی مردمان رامیان فرصت بسیار مغتنمی برای رونق صنعت پر درآمد گردشگری و اشتغال ناشی از آن است که فرماندار این شهرستان با اذعان به این منابع و ظرفیت ها، لازمه بهره مندی از آنرا ایجاد و توسعه زیرساخت های گردشگری مطابق با سلیقه روز جامعه همچون ایجاد و تقویت اقامتگاه های بوم گردی همراه با فضاهایی برای طبخ غذاهای محلی و معرفی آثار دست مردم این دیار می داند.
تامین زیرساختها به توسعه گردشگری می انجامد
جواد صادقلو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت که وجود این نوع از اقامتگاه ها البته از نوع مجاز و قانونی و با امکانات مناسب سبب تنوع سازی و ایجاد رقابت در بازار گردشگری در کنار تقویت توجه به محیط زیست و فرهنگ بومی و انتقال فرهنگ اصیل گذشتگان به نسل امروز و از همه مهمتر درآمدزایی برای جوامع محلی می شود.

وی، معرفی جاذبه های طبیعی و تاریخی رامیان، ساماندهی و نظارت بر فعالیت اقامتگاه های مجاز بوم گردی در کنار سایر مراکز اقامتی و پذیرایی را از مهم ترین راهکار ها برای توسعه صنعت توریسم این شهرستان دانست و اظهار داشت: توسعه زیرساخت های گردشگری رامیان با عنایت به وجود پتانسیل های بالقوه فراوان آن می تواند به معرفی بهتر جاذبه های تفریحی و رونق اکوتوریسم منطقه کمک زیادی کند.
فرماندار رامیان، ایجاد سایت های گردشگری را از دیگر راهکارهای جذب توریسم و رونق گردشگری این شهرستان دانست و اضافه کرد: اعتبار لازم برای ایجاد سایت های گردشگری در مناطق شیرآباد، پارک جنگلی دلند، باغ تاشته، اولنگ، گل رامیان، نیلبرگ، شفیع آباد و کمپینگ دارکلاته باید تامین گردد.
لزوم سرمایه گذاری در بخش گردشگری رامیان
صادقلو تصریح کرد: در صورت سرمایه گذاری در بخش گردشگری رامیان که مسئولان محلی از آن استقبال می کنند، این شهرستان ظرفیت خوبی برای تبدیل شدن به مقصد نهایی توریستهای داخلی و خارجی دارد.
وی اعتقاد دارد که وجود این اقامتگاه های بوم گردی با امکانات مناسب علاوه بر پیشگیری از مهاجرت روستاییان، سبب ایجاد رقابت در فعالیت گردشگری، تقویت توجه به محیط زیست و فرهنگ بومی و انتقال فرهنگ اصیل گذشتگان به نسل امروز و از همه مهم ترین درآمدزایی برای جوامع محلی می شود.
به گفته فرماندار رامیان، روستاییان دارای فرهنگی متفاوت نسبت به گردشگران هستند و هنوز برخی محدودیت ها و حساسیت ها در این مناطق وجود دارد که باید به آن توجه گردد و از سوی دیگر نحوه برخورد و چگونگی تعامل با گردشگران مانند یادگیری زبان های خارجی از آموزش های لازم برای افراد علاقه مند به ایجاد اقامتگاه های بوم گردی است.
صادقلو اضافه کرد: الان رامیان ۱۵ واحد اقامتی شامل یک هتل، ۲ هتل آپارتمان، یک متل، یک مهمانپذیر و ۶ اقامتگاه بوم گردی، چهار خانه مسافر و یک واحد پذیرایی دارد مضاف بر این که سه واحد بوم گردی و سه مرکز اقامتی توسط سرمایه گذاران در این شهرستان درحال ساخت است.
شماری از کارشناسان و اهالی شهرستان رامیان امیدوارند مشکلات زیرساختی این منطقه در بخش های مختلف در مدت فعالیت دولت سیزدهم برطرف می شود چون که آیت الله رییسی و کابینه اش در آغاز فعالیتش نشان داده که مشکلات کشور در همه استانها رصد و برای حل آن تدابیر ویژه ای اتخاذ کند.
تاثیر توسعه گردشگری بر حل مشکلات بیکاری و افزایش درآمد اقتصادی
رضا صمدی دانشجوی کارشناسی ارشد رامیانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: از دولت جهادی سیزدهم انتظار داریم که محدودیت ها و مشکلات این شهرستان را که سالها گریبانگیر منطقه بوده است برطرف کند.
وی تصریح کرد: این شهرستان استان گلستان دارای ظرفیت های زیادی طبیعی و تاریخی که با شکوفایی آنها علاوه بر رفع مشکلات بیکاری، اقتصاد و درآمد اهالی منطقه هم توسعه می یابد.
دولت سیزدهم و خلق زیباترین تابلوی تلاش جهادی
وی برداشتن گامهای اولین دولت سیزدهم در رفع نیازهای جامعه را امیدبخش دانست و اظهار داشت: برآیند فعالیت دولت سیزدهم در مدت کوتاه فعالیت نشان داده است که زیباترین تابلوی تلاش جهادی را در کارنامه انقلاب اسلامی خلق خواهد نمود.
این شهروند رامیانی اظهارامیدواری کرد اهالی این شهرستان هم همچون دیگر مناطق کشور با تلاش جهادی مسئولان کابینه دولت سیزدهم روی رفاه و توسعه را ببینند و بیشتر از پیش گام های توسعه بردارند.
استان ۲ میلیون نفری گلستان ۱۴ شهرستان دارد.

منبع: